Brexit VIM

READY FOR BREXIT

Laatste update: 30 januari 2020

De Brexit is een feit! Het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie op 31 januari 2020. Er is een akkoord voor vertrek mét een overgangsperiode. Op 31 januari gaat ook de volgende fase van de relatie tussen de EU en het VK in: de onderhandelingen over de toekomstige relatie, met name ook een nieuw handels- en investeringsakkoord. Hoe de regels er precies uit zullen zien, is nog niet duidelijk. Toch zijn er veel veranderingen waarvan nu al vrijwel zeker is dat Nederlandse ondernemers er mee te maken gaan krijgen.

Bedrijven die verkopen naar en kopen vanuit het VK kunnen zich tijdens deze transitieperiode al voorbereiden:

BREXIT TE DOEN:

Registreer bij de douane – EORI-nummer
Nog geen relatie met de douane? Registreer u dan zo snel mogelijk voor een EORI-nummer bij de douane. Elk bedrijf in Europa dat betrokken is bij import of export heeft een dergelijk uniek identificatienummer van de douane nodig. Ook als u een exporteur bent die een expediteur of douane-expediteur gebruikt voor uw uitvoeraangiften.

Goede classificatie
Zorg ervoor dat u de juiste goederencode voor zowel uw import- als exportgoederen hebt

Correcte handelsfactuur
Zorg ervoor dat u de juiste commerciële factuur heeft. Er zijn verplichte en aanbevolen factuurvereisten die het (douane)proces bevorderen. Wij kunnen deze factuurvereisten met u delen.

Autorisatie directe vertegenwoordiging
Overeenkomst / machtiging voor directe vertegenwoordiging in douanezaken

PAS OP VOOR BREXIT-GEVOLGEN:

Douanerechten, verhoging van de kosten
Douaneformaliteiten, meer benodigde documenten per zending
Grotere administratieve lasten
Langere transittijden

HOE VIM KAN HELPEN

VIM is klaar om u en uw bedrijf voor te bereiden op Brexit.
Neem voor vragen over dit onderwerp contact met ons op: info@vimdscr.nl / +31 (0) 33 87 00 200

VIM helpt ons op een pragmatische wijze de Europese markt te betreden en daar een goede positie op te bouwen. Onze lengtegoederen vraagt om een maatwerkoplossing. VIM heeft een manier ontwikkeld om onze goederen op een efficiënte manier te kunnen verwerken. VIM werkt accuraat en georganiseerd.

Een selectie van onze partners