Brexit VIM

READY FOR BREXIT

Laatste update: 13 januari 2020

Naar algemene verwachting zal Brexit op 31 januari gerealiseerd worden, met op dat moment vooralsnog geen gevolgen voor bedrijven omdat dan de status quo transitieperiode ingaat. Op 31 januari gaat ook de volgende fase van de relatie tussen de EU en het VK in: de onderhandelingen over de toekomstige relatie, met name ook een nieuw handels- en investeringsakkoord.

VIM houdt focus op Brexit. Indien nodig houden wij u op de hoogte van speciale Brexit-updates op deze pagina.

Bedrijven die verkopen naar en kopen vanuit het VK moeten zich voorbereiden op Brexit. Zoveel als we kunnen, bereidt VIM zich ook voor op de Brexit. Intern trainen we een VIM Brexit-expert. We volgen Brexit-nieuws, hebben veel Brexit-seminars bijgewoond en houden klanten zo goed mogelijk op de hoogte. We adviseren om voor te bereiden op de Brexit om ervoor te zorgen dat uw bedrijf er klaar voor is.

BREXIT TE DOEN:

Registreer bij de douane – EORI-nummer
Nog geen relatie met de douane? Registreer u dan zo snel mogelijk voor een EORI-nummer bij de douane. Elk bedrijf in Europa dat betrokken is bij import of export heeft een dergelijk uniek identificatienummer van de douane nodig. Ook als u een exporteur bent die een expediteur of douane-expediteur gebruikt voor uw uitvoeraangiften.

Goede classificatie
Zorg ervoor dat u de juiste goederencode voor uw goederen hebt

Correcte handelsfactuur
Zorg ervoor dat u de juiste commerciële factuur heeft

Autorisatie directe vertegenwoordiging
Overeenkomst / machtiging voor directe vertegenwoordiging in douanezaken

PAS OP VOOR BREXIT-GEVOLGEN:

Douanerechten, verhoging van de kosten
Douaneformaliteiten, meer benodigde documenten per zending
Grotere administratieve lasten
Langere transittijden

HOE VIM KAN HELPEN

VIM is klaar om u en uw bedrijf voor te bereiden op Brexit.
Neem voor vragen over dit onderwerp contact met ons op: info@vimdscr.nl / +31 (0) 33 87 00 200

VIM helpt ons op een pragmatische wijze de Europese markt te betreden en daar een goede positie op te bouwen. Onze lengtegoederen vraagt om een maatwerkoplossing. VIM heeft een manier ontwikkeld om onze goederen op een efficiënte manier te kunnen verwerken. VIM werkt accuraat en georganiseerd.

Een selectie van onze partners