Brexit VIM

READY FOR BREXIT

31 oktober 2019 is de nieuwe deadline voor de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie – een proces dat bekend staat als ‘Brexit’. Hoewel er nog steeds geen zekerheid bestaat over wat Brexit zal betekenen, moeten bedrijven die verkopen naar en kopen vanuit het VK zich voorbereiden op Brexit.

Zoveel als we kunnen, bereidt VIM zich ook voor op de Brexit. Intern trainen we een VIM Brexit-expert. We volgen Brexit-nieuws, hebben veel Brexit-seminars bijgewoond en houden klanten zo goed mogelijk op de hoogte. We adviseren om voor te bereiden op de Brexit om ervoor te zorgen dat uw bedrijf er klaar voor is.

BREXIT TE DOEN:

Registreer bij de douane – EORI-nummer
Nog geen relatie met de douane? Registreer u dan zo snel mogelijk voor een EORI-nummer bij de douane. Elk bedrijf in Europa dat betrokken is bij import of export heeft een dergelijk uniek identificatienummer van de douane nodig. Ook als u een exporteur bent die een expediteur of douane-expediteur gebruikt voor uw uitvoeraangiften.

Goede classificatie
Zorg ervoor dat u de juiste goederencode voor uw goederen hebt

Correcte handelsfactuur
Zorg ervoor dat u de juiste commerciële factuur heeft

Autorisatie directe vertegenwoordiging
Overeenkomst / machtiging voor directe vertegenwoordiging in douanezaken

PAS OP VOOR BREXIT-GEVOLGEN:

Douanerechten, verhoging van de kosten
Douaneformaliteiten, meer benodigde documenten per zending
Grotere administratieve lasten
Langere transittijden

HOE VIM KAN HELPEN

VIM is klaar om u en uw bedrijf voor te bereiden op Brexit.
Neem voor vragen over dit onderwerp contact met ons op: info@vimdscr.nl / +31 (0) 33 87 00 200

Doordat de nadruk van onze leveringen van Zweden naar het Europese vasteland verschoof hadden wij de behoefte aan een uitbestede logistieke set up. Daarbij hebben wij gekozen voor VIM. Los van de goede warehouse locaties, goede beheersing van de processen en kennis van zaken, weet VIM op alle onderdelen mee te denken en telkens weer oplossingen te bieden voor de diverse nieuwe uitdagingen. VIM kent bovendien de bodyfashion branche heel goed, wat de samenwerking direct al vertrouwd en natuurlijk maakte.

Een selectie van onze partners