VIM 10 years image logo banner

VIM BESTAAT 10 JAAR!

Een feestelijke mijlpaal; VIM bestaat dit jaar 10 jaar! VIM is een professioneel logistiek dienstverlener voor bedrijven in de branches fashion, sport & lifestyle. In 2012 is het bedrijf gestart en in de afgelopen 10 jaar is VIM verder geprofessionaliseerd en uitgegroeid tot een one-stop-shop logistiek (plus) dienstverlener, gespecialiseerd in het verzorgen van supply chain oplossingen voor een groot aantal (inter)nationale bedrijven. Met inmiddels meerdere warehouses in Nederland, Engeland en China en vele bedrijven die gebruik maken van de diensten van VIM heeft VIM zich verder kunnen ontwikkelen.

One Stop Shop
Zo ontwikkelde VIM zich tot een One Stop Shop logistiek dienstverlener, wat betekent dat VIM de volledige logistiek voor retailers en leveranciers uit handen kan nemen. De klant kan zich blijven focussen op haar core-business, maar blijft bij VIM wel zelf de controle houden. Met bonded en non-bonded warehouse faciliteiten kan VIM uw douane- en fiscale afhandeling verzorgen. VIM verzorgt de inbound/import, inclusief registratie invoerrechten met eigen customs- en VAT-specialisten. De warehouses van VIM zijn ingericht voor fashion, sport en lifestyle, wat betekent dat alle voorkomende processen in deze branches er verwerkt kunnen worden. Dankzij de groot volume contracten met nagenoeg alle vervoerders, kan VIM concurrerende prijzen voor dagelijkse uitgaande zendingen bieden, wereldwijd (post, pakket, pallet, extra groot, volle truck ladingen etc). VIM is ervaren in het leveren aan veeleisende klanten, met specifieke instructies. Met ‘dedicated’ teams per klant, promoot VIM brand-awareness en eigenaarschap, hierdoor blijft de band met de klant persoonlijk en houdt VIM korte lijnen.

E-fulfillment en webshoplogistiek
Op het gebied van e-commerce is VIM in staat het gehele e-fulfilmenttraject voor de klant te verzorgen. Het e-warehousing systeem van VIM biedt integraties aan met vele relevante e-commerce platformen zoals Farfetch, About You, Zalando etc. Vanaf de aankomst van goederen regelt VIM het totale traject voor de klant: inklaring, transport, opslag, labelling, orderpicking, inpakken, leveringen aan e-commercebedrijven en consumenten (wereldwijd) en retouren.

Wereldwijde oplossingen
Meerdere Internationale modemerken hebben ervoor gekozen om warehouse activiteiten voor Europa uit te besteden aan VIM als logistiek dienstverlener om zo de Europese markt te kunnen betreden en/of bedienen. Maar ook andersom, voor Nederlandse en Europese modemerken biedt VIM een gateway naar de rest van de wereld . Door samen te werken met verschillende logistieke partners in Noord-Amerika, Azië en Australië, heeft VIM een ​​wereldwijde logistieke opzet, met meerdere magazijnen, om klanten wereldwijd te kunnen bedienen en te ontzorgen vanaf de bron.

Duurzaamheid
VIM besteedt al jaren veel aandacht aan duurzaamheid (zoals LED verlichting, paperless trade, verpakkingen, afvalscheiding en duurzaam transport). Ook is VIM partner van het wereldwijde CO₂ improve concept van de International Apparel Federation (IAF, www.iafnet.com), dat helpt bedrijven inzicht te krijgen in hun CO₂ footprint en ondersteunt bij het verminderen van de CO₂-uitstoot van logistieke activiteiten.

Toekomst
VIM is trots op wat het bedrijf heeft bereikt. VIM verwacht dat de groei van het bedrijf zal aanhouden en zal, om te kunnen voldoen aan de verwachte klantvraag, in de komende periode extra warehouseruimte openen. Ook de nieuwe HRM en WMS systemen van VIM leveren een bijdrage aan verdere professionalisering van het bedrijf. Ook zal VIM in de toekomst nog meer focussen op verduurzaming.

Wie jarig is trakteert!
Samen met alle medewerkers van de afgelopen 10 jaar en mede dankzij de duurzame samenwerking met alle klanten en partners, kan VIM haar 10-jarig jubileum vieren. En wie jarig is, trakteert! De komende weken zal VIM haar medewerkers en klanten trakteren om deze feestelijke mijlpaal te vieren!

Zowel onze private labels als merkleveranciers verwerken wij al jaren met VIM. De flexibiliteit, de pragmatische aanpak en de kennis van onze eigen Intersport wereld maken dat VIM perfect bij ons past. Wat we ook vragen, VIM heeft altijd een passende oplossing en weet ons positief te verrassen. Binnen Intersport hebben grote veranderingen gespeeld, en dit zal alleen nog maar toenemen in de komende jaren. Met VIM hebben we een partner die bewezen heeft daarin mee te kunnen bewegen.

Een selectie van onze partners