VIM wordt partner van CO₂ Improve om haar klanten in de fashion- & lifestyle branche te kunnen ondersteunen bij het verlagen van CO₂ uitstoot in de logistiek

De supply chain van de fashion-, sport- en lifestylebranche strekt zich uit over de gehele wereld, daarom leidt de logistiek in deze branches bijna per definitie tot een zeer hoge mate van vervuiling.

Het groeiende bewustzijn van consumenten, overheden en NGO’s en toekomstige CO2-belastingen zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven bereid en gemotiveerd zijn om te verbeteren.

Het CO₂ Improve programma helpt bedrijven in de mode-, textiel- en sportindustrie om de CO₂-uitstoot van hun logistiek te meten en vervolgens te verlagen door middel van individuele verbeteringen en door collectieve brancheprojecten. De emissieberekeningen worden uitgevoerd volgens het GLEC raamwerk, een internationale standaard voor emissieberekening van logistiek. Het CO₂ Improve-programma voldoet aan toekomstige normen van de officiële CO₂-voetafdrukcertificering.

Dankzij de samenwerking met CO₂ Improve kan VIM haar klanten helpen te verduurzamen in de logistiek, een gecertificeerde monitoring bieden en de CO₂ footprint verlagen.

CO2 Improve_PARTNER_logo jpg

VIM is onze partner voor ons Europese warehouse en ons warehouse voor de Britse en Ierse markt. Vanaf de eerste dag ervaarden we hun pragmatische en flexibele aanpak. Het warehouse is heel goed georganiseerd, de medewerkers zijn correct en toegewijd. Onze standaardeisen zijn erg hoog, maar VIM staat altijd voor ons klaar en stelt ons niet teleur. Geen enkele uitdaging is te ambitieus voor VIM. We hopen dat de samenwerking nog jarenlang duurt.

Een selectie van onze partners