VIM wordt partner van CO₂ Improve

De supply chain van de fashion-, sport- en lifestylebranche strekt zich uit over de gehele wereld, daarom leidt de logistiek in deze branches bijna per definitie tot een zeer hoge mate van vervuiling.

Het groeiende bewustzijn van consumenten, overheden en NGO’s en toekomstige CO2-belastingen zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven bereid en gemotiveerd zijn om te verbeteren.

 

Het CO₂ Improve programma helpt bedrijven in de mode-, textiel- en sportindustrie om de CO₂-uitstoot van hun logistiek te meten en vervolgens te verlagen door middel van individuele verbeteringen en door collectieve brancheprojecten. De emissieberekeningen worden uitgevoerd volgens het GLEC raamwerk, een internationale standaard voor emissieberekening van logistiek. Het CO₂ Improve-programma voldoet aan toekomstige normen van de officiële CO₂-voetafdrukcertificering.

Dankzij de samenwerking met CO₂ Improve kan VIM haar klanten helpen te verduurzamen in de logistiek, een gecertificeerde monitoring bieden en de CO₂ footprint verlagen.

CO2 Improve_PARTNER_logo jpg

Al vele jaren verzorgt VIM naar volle tevredenheid onze logistiek. Voor alle Livera goederen, waar ze ook vandaan komen, hoe we het ook aangeleverd krijgen: VIM zorgt dat ze ontvangen worden, op voorraad worden gehouden en tijdig uitgeleverd worden naar onze winkels. Ook voor de andere merken van de groep verzorgt VIM de outbound logistiek voor Livera. Snel, betrouwbaar en super flexibel. Om deze reden is VIM voor ons ook de partner die ons bij onze toekomstige expansie zal ondersteunen.

Een selectie van onze partners