VIM Home header

Over VIM

Onze missie

Het volledig ontzorgen van klanten op logistiek gebied binnen de branches fashion, sport en lifestyle.

Onze kernwaarden

  • Persoonlijke aandacht
  • Ontzorgen
  • Pragmatisch
  • Maatwerk
  • Wereldwijd
  • Van productie tot consument

VIM is een full service logistiek dienstverlener en branchespecialist in fashion, sport en lifestyle. Het team van VIM ontzorgt leveranciers en retailers waarbij het aangaan van een duurzame samenwerking met klanten en partners een belangrijk uitgangspunt is. Bij VIM is uw logistiek écht uitbesteed en wij zijn het verlengstuk van uw bedrijf.

De dienstverlening is goed afgestemd op de behoefte van uw bedrijf, VIM levert maatwerk. Het gaat om persoonlijke aandacht: bij VIM bent u geen ‘nummer’. De klantcontacten en de operationele aansturing gebeuren altijd direct via het team van VIM. De kwaliteit is op een hoog niveau zodat u de beloften aan uw klant ook kunt waarmaken. Dankzij onze schaalgrootte en samenwerking met strategisch gekozen partners is VIM in staat om een goede prijs-kwaliteitsverhouding te bieden.

De basis van VIM is gelegd in de jarenlange logistieke ervaring bij de voormalige logistieke afdeling van retail-serviceorganisatie Intres (Euretco). In 2012 is VIM “de supply chain regisseur” als zelfstandig bedrijf gestart.

VIM is actief betrokken bij een aantal initiatieven rondom het bundelen van vervoersstromen in de fashion- en lifestylebranche. Deze initiatieven dragen bij aan het terugdringen van het aantal kilometers, de CO²-uitstoot en de transportkosten. VIM werkt hierbij onder andere samen met Greenway Logistics, brancheorganisaties Modint, FGHS, CBM en logistieke kenniscentra als TKI Dinalog en Connekt.

VIM beschikt over een aantal eigen warehouses, in meerdere landen, van waaruit diverse nationale en internationale klanten worden bediend. Totaal wordt gebruik gemaakt van ruim 50.000 m² magazijnruimte (2018).

Bekijk hier onze bedrijfsfolder.

 

VIM is onze partner voor ons Europese warehouse en ons warehouse voor de Britse en Ierse markt. Vanaf de eerste dag ervaarden we hun pragmatische en flexibele aanpak. Het warehouse is heel goed georganiseerd, de medewerkers zijn correct en toegewijd. Onze standaardeisen zijn erg hoog, maar VIM staat altijd voor ons klaar en stelt ons niet teleur. Geen enkele uitdaging is te ambitieus voor VIM. We hopen dat de samenwerking nog jarenlang duurt.

Een selectie van onze partners