Outbound VIM

Outbound

Voor uitgaande vracht heeft VIM een breed scala aan mogelijkheden voor wereldwijde zakelijke en consumentenbestemmingen. Van fijnmazige pakketzendingen tot expreszendingen en vrachtzendingen van één pallet tot full truck loads, VIM kan alles, overal en op elk moment bezorgen.

Zakelijke bestemmingen

Voor zakelijke bestemmingen zijn we bekend met reguliere leveringen aan winkels en directe levering aan distributiecentra met slottijden en het vooraf afstemmen met de ontvangers. Zo leveren we direct aan distributiecentra van onder andere: Action, Amazon, Argos, Carrefour, Galeria Kaufhof en Wehkamp. Value added services (zoals het aanmaken van verplicht aanvullende klantspecifieke labels) zijn onderdeel van onze dagelijkse dienstverlening. Onze processen zijn zo ingericht dat het mogelijk is om zendingen ‘vast te houden’ zodat gelijktijdige, gebundelde (seizoen)uitlevering aan retail mogelijk is.

Consumenten bestemmingen

Zendingen naar particulieren kunnen direct naar een huisadres of naar een pakketten-ophaallocatie gezonden worden, wereldwijd. Indien gewenst, kunnen pakketjes ook als brievenbuszending verstuurd worden. Dankzij onze mogelijkheden voor value added services is het mogelijk om zendingen naar uw klanten te voorzien van marketingextra’s om een persoonlijk accent mee te geven. Deze aanvullende diensten worden vooraf, in overleg vastgesteld. Daarnaast behoort onder andere Same Day Delivery in Nederland tot de mogelijkheden.

Exportzendingen

Voor bestemmingen buiten de Europese Unie hebben wij de mogelijkheid om deze goederen voor de douane geschikt te maken of zelfs direct vanuit productieland te versturen. Doordat VIM meerdere warehouseoperaties in China bestuurt, zijn de mogelijkheden op dit vlak eindeloos.

VIM is in 2021 AEO-gecertificeerd. Een bedrijf met een AEO-status wordt in de gehele EU als betrouwbaar beschouwd op het gebied van douanetransacties en heeft bepaalde privileges bij de douaneafhandeling van inkomende en uitgaande zendingen. Het hebben van een AEO-status betekent dat procedures efficiënt zijn, transporten aan minder eisen hoeven te voldoen en goederen eenvoudiger door een douanecontrole komen. Er wordt bijvoorbeeld voorrang verleend bij controles. Met de AEO-certificering bewijst VIM een betrouwbare partner te zijn in de logistieke keten.

Track & trace

Vanzelfsprekend maakt VIM voor zowel inbound- als outboundtransport gebruik van alle moderne track & trace oplossingen voor alle verzendingen.

Bundelen

VIM is actief betrokken bij een aantal initiatieven rondom het bundelen van vervoersstromen in de fashion- en lifestylebranche. Deze initiatieven dragen bij aan het terugdringen van het aantal kilometers, de CO²-uitstoot en de transportkosten. VIM werkt hierbij onder andere samen met Greenway Logistics, MODINT, FGHS, CBM en logistieke kenniscentra als TKI Dinalog en Connekt.