Vlotte en betrouwbare afhandeling van douaneformaliteiten bij VIM

Door de groeiende wereldhandel en toenemende bedreigingen voor de veiligheid van het goederenverkeer over de hele wereld.. moesten douanediensten zich concentreren op het veiligstellen van de internationale handelsstroom in plaats van alleen douanerechten te innen. De Werelddouaneorganisatie (WDO) heeft hiervoor sinds 2008 het AEO-programma (Authorised Economic Operator) ingevoerd.

VIM is in 2021 AEO-gecertificeerd. Een bedrijf met een AEO-status wordt in de gehele EU als betrouwbaar beschouwd op het gebied van douanetransacties en heeft bepaalde privileges bij de douaneafhandeling van inkomende en uitgaande zendingen. Het hebben van een AEO-status betekent dat procedures efficiënt zijn, transporten aan minder eisen hoeven te voldoen en goederen eenvoudiger door een douanecontrole komen. Er wordt bijvoorbeeld voorrang verleend bij controles.

Met de AEO-certificering bewijst VIM een betrouwbare partner te zijn in de logistieke keten.

AEO logo Banner VIM

Zowel onze private labels als merkleveranciers verwerken wij al jaren met VIM. De flexibiliteit, de pragmatische aanpak en de kennis van onze eigen Intersport wereld maken dat VIM perfect bij ons past. Wat we ook vragen, VIM heeft altijd een passende oplossing en weet ons positief te verrassen. Binnen Intersport hebben grote veranderingen gespeeld, en dit zal alleen nog maar toenemen in de komende jaren. Met VIM hebben we een partner die bewezen heeft daarin mee te kunnen bewegen.

Een selectie van onze partners